2310521189 (10 ΓΡΑΜΜΕΣ)    ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ
2310521189    ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Καθημερινά: 9:00-20:00 Σάβ.: 9:00-17:00
phone_mob
search
0
Καλάθι αγορών
 0.00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  
Το καλάθι σας είναι άδειο.

.  
0
.
» Αρχική » Νέα - Χρήσιμα » Κράματα Χρυσού-Προκράματα
Κατηγορίες

Χρυσός: πολύτιμος & λαμπερός χωρίς όρια!

19/10/2020


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «βασιλιάς» όλων των μετάλλων! Ο χρυσός κατέχει σταθερά τη θέση του στην καρδιά και τις προτιμήσεις των ανθρώπων από την αρχαιότητα έως σήμερα, προσφέροντας την απαράμιλλη ποιότητά του σε μια σειρά από πολλαπλές χρήσεις. Κορυφαία από όλες, φυσικά, είναι η αξιοποίησή του σε κοσμήματα.
Η μεγάλη του αξία προκύπτει από την καταγωγή του. Ως στοιχείο της φύσης θεωρείται ότι υπάρχει στο σύμπαν ήδη πριν από τη δημιουργία της Γης και πως κατά τον σχηματισμό του πλανήτη μας, σχεδόν όλος ο χρυσός που περιείχε η Γη βυθίστηκε στον πυρήνα της. Από την άλλη, ο χρυσός που βρίσκεται στον φλοιό και στον μανδύα της θεωρείται πως προήλθε από τον μετέπειτα βομβαρδισμό του πλανήτη από αστεροειδείς και κομήτες πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια!
Με αυτό το ιστορικό υπόβαθρο να ενισχύει τη μεγάλη φήμη του, ο χρυσός δεν θα μπορούσε να μην ταυτιστεί απόλυτα με την έννοια της πολυτέλειας, όπως και της διάθεσης να προσεγγίσουμε κάτι ξεχωριστό, σπάνιο και άρα, εξαιρετικά πολύτιμο.
Έχοντας τη σπανιότητα και τη δυσκολία εξόρυξής του ως βασικές πτυχές του, ο χρυσός άρχισε να γοητεύει τον άνθρωπο από την πρώτη κιόλας επαφή που είχε μαζί του. Άρχισε να γοητεύει τόσο με τη λάμψη και το μοναδικό ακτινοβόλο κίτρινο χρώμα του, όσο και με τις εξαιρετικές ιδιότητές του: δεν σκουριάζει, δεν φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου και λόγω της μαλακότητάς του, σφυρηλατείται πολύ εύκολα στο σχήμα που επιθυμούμε.
Γι’ αυτό το λόγο, από τις αρχές της ιστορίας της ανθρωπότητας ο χρυσός είχε και συνεχίζει να έχει μέχρι σήμερα, μεγάλη οικονομική αξία. Χρησιμοποιήθηκε τόσο ως μέσο συναλλαγών, στην κοπή νομισμάτων, στη δημιουργία αγαλμάτων και κτερισμάτων αλλά και στην κοσμηματοποιία ως πολύτιμο μέταλλο. Στην αρχαία Ελλάδα μάλιστα λειτουργούσαν τα μεγαλύτερα μεταλλευτικά κέντρα εξόρυξης χρυσού στη Θάσο, στην Καβάλα και στη Χαλκιδική προσφέροντας για εκατοντάδες χρόνια στους κατοίκους των περιοχών αυτών πλούτο και ανάπτυξη.
Στους παλιότερους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, ο χρυσός δεν έπαψε να αποτελεί το βασικό κριτήριο πολυτέλειας, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιείται από την κατασκευή συγκεκριμένων τμημάτων μέσα σε παλάτια, μέχρι και για τα πιο απλά καθημερινά σκευή!
Στις μέρες μας, το 50% του χρυσού που εξορύσσεται, αξιοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων. Όμως, για λόγους μεγάλου κόστους, ελάχιστα χρησιμοποιείται ο καθαρός χρυσός αλλά γίνεται συνδυασμός με άλλα μέταλλα, δημιουργούνται έτσι κράματα που υπόκεινται σε κατάλληλη επεξεργασία. Για παράδειγμα ο ροζ χρυσός είναι ένα κράμα χρυσού, ασημιού και χαλκού, ενώ ο λευκόχρυσος αποτελείται από χρυσό, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και παλλάδιο. Η περιεκτικότητα ενός κράματος σε χρυσό μετριέται με τα γνωστά σε όλους καράτια. Σύνολο 24 καράτια αντιστοιχούν σε 100% χρυσό. Τα αυθεντικά  χρυσά κοσμήματα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν διακριτική χάραξη των καρατίων, τα οποία βρίσκονται στην κλίμακα των 9, 14 και 18 καρατίων και αντίστοιχα κυμαίνεται η τιμή τους από πιο οικονομικά σε πιο ακριβά. Βέβαια η αξία του κοσμήματος πέρα από το βάρος του καθαρού χρυσού καθορίζεται και από την αξία των πολύτιμων λίθων που περιέχει.
Κυρίως, όμως, η αξία ενός κοσμήματος έχει να κάνει με τον σκοπό που δίδεται και με τον συμβολισμό που είναι φορτισμένο από τον άνθρωπο που το αγοράζει προς εκείνο που το χαρίζει για να τον κάνει ευτυχισμένο! H πραγματική αξία του χρυσού είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που σφραγίζει για πάντα!


Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή




letter letter NEWSLETTER Μάθετε πρώτοι τα νέα του Kosmima24
Κοσμήματα
Κοσμήματα Επικοινωνία
2310521189
2310531831
2310536690
Πτολεμαίων 31 - 1ος Όροφος
ΑΦΜ 800371372
Αριθμός ΓΕΜΗ: 118825405000
546 30  -  Θεσσαλονίκη
Δευτ. - Παρ.:  09:00 - 20:00
Σάββατο: 09:00 - 17:00
espa_gr
visa mastercard paypal elta acs eurobank alphabank ethniki piraeus ssl
© 2010 - 2024 - Κοσμήματα Kosmima24.gr Κατασκευή Eshop by infocus
Back to top
COOKIE DIALOG