2310521189 (10 ΓΡΑΜΜΕΣ)    ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ
2310521189    ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Καθημερινά: 9:00-20:00 Σάβ.: 9:00-17:00
phone_mob
search
0
Καλάθι αγορών
 0.00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  
Το καλάθι σας είναι άδειο.

.  
0
.
» Αρχική » Νέα - Χρήσιμα » Όλα για το Μονόπετρο
Κατηγορίες

Τα διαμάντια θα είναι διαρκώς… παντοτινά!

18/10/2019


Ένας από τους πιο διάσημους και ταυτόχρονα αγαπητούς πολύτιμους λίθους στην κατασκευή κοσμημάτων είναι το διαμάντι. Η ονομασία του προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη αδάμας που σημαίνει ακατανίκητος, δηλαδή αυτός που δεν μπορεί να δαμασθεί.
Τα διαμάντια αποτελούνται από καθαρό άνθρακα, ο οποίος κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις κρυσταλλώνεται, ενώ είναι πολύ ανθεκτικά λόγω της σκληρότητάς τους. Το βάρος των διαμαντιών μετριέται σε καράτια. Ένα καράτι ισοδυναμεί με 0,20 γραμμάρια και κατά συνέπεια όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος της πέτρας τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθός της αλλά και η χρηματική της αξία.
Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, τα διαμάντια πρωτοανακαλύφθηκαν στην Ινδία και την Κίνα ενώ σταδιακά εξαπλώθηκαν μέσω του εμπορίου στην Ευρώπη τον 1ο αιώνα π.Χ. Πέρα από την Ανατολή, κύριες χώρες παραγωγής διαμαντιών σήμερα είναι η Νότια Αφρική, το Ζαΐρ, η Βραζιλία, η Ρωσία και η Αυστραλία. Η εξόρυξή τους αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική και δαπανηρή διαδικασία. Αφού εντοπισθεί η αδαμαντοφόρα περιοχή και γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις για την ποσότητα του κοιτάσματος, ανοίγονται ορυχεία για να συλλεχθούν τα διαμάντια που βρίσκονται θαμμένα στο υπέδαφος. Παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας στον τρόπο εξόρυξης, σε ορισμένες υπανάπτυκτες περιοχές, όπως συμβαίνει σε πολλά σημεία στην Ινδία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτίου Αφρικής, χρησιμοποιούνται ακόμη πρωτόγονες μέθοδοι που απαιτούν σκληρή χειρωνακτική εργασία από ομάδες εργατών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας τονίσουμε ότι το Kosmima24.gr συνεργάζεται μόνο με εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις μία πράσινης εφοδιαστικής αλυσίδας, που δεν καταπατούν δηλαδή το ανθρώπινο και εργατικό δίκαιο και που η ανάπτυξη των εργασιών τους δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.
Τα διαμάντια στη φυσική τους κατάσταση είναι ημιδιαφανή, διαφανή ή ακόμα και αδιαφανή, την ώρας που οι χρωματισμοί τους ποικίλουν σε γκρίζα, μπλε, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μαύρα. Για την κατασκευή κοσμημάτων χρησιμοποιούνται τα διαφανή και άχρωμα. Το ακατέργαστο διαμάντι, όμως, δεν είναι λαμπερό αλλά θαμπό και με ακανόνιστο σχήμα. Αποκτά τη λάμψη και την ομορφιά του μετά από την κατάλληλη επεξεργασία. Όσο πιο σωστή είναι η κοπή ενός διαμαντιού τόσο περισσότερη λάμψη αποκτά η πέτρα. Το πιο γνωστό είδος κοπής είναι το μπριγιάν, με 57 ή 58 έδρες. H κοπή γίνεται με ένα χάλκινο δίσκο που στην κόψη του περιέχει σκόνη διαμαντιού. Έπειτα γίνεται η κατεργασία της πέτρας στο χέρι και η τριβή της με άλλα διαμάντια. Αφού γυαλιστεί, είναι έτοιμη πλέον για δέσιμο. Και κάπως έτσι φθάνουν στα χέρια μας ως αναπόσπαστο τμήμα ενός φινετσάτου και εντυπωσιακού κοσμήματος!

Η τεράστια αξία τους είναι δεδομένη και αυτό αποδεικνύει και το ιστορικό τους υπόβαθρο, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώνουμε την άμεση σύνδεση που είχαν με την κοινωνική θέση του κατόχου τους. Για παράδειγμα, σε παλαιότερες εποχές μόνο βασιλείς είχαν δικαίωμα κατοχής διαμαντιών από όλα τα χρώματα. Ακόμα χειρότερα, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο IX τον 13ο αιώνα στη Γαλλία, ψήφισε νόμο που έλεγε ότι μόνο ο βασιλιάς μπορούσε να κατέχει διαμάντια! Μετά τους Ρωμαίους και για 1000 περίπου χρόνια, τα διαμάντια εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη. Αυτό συνέβη γιατί οι πρώτοι Χριστιανοί αντιμετώπιζαν τα διαμάντια με καχυποψία, γιατί ήδη τα χρησιμοποιούσαν οι ειδωλολάτρες σαν φυλαχτά. Τον μεσαίωνα αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον για τα διαμάντια και συνεχίζει στον ίδιο έντονο ρυθμό μέχρι σήμερα. Με τη διαφορά ότι πλέον δεν ανήκουν αποκλειστικά σε βασιλιάδες αλλά και σε όλες τις γυναίκες μέσα από ένα μονόπετρο!


Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή




letter letter NEWSLETTER Μάθετε πρώτοι τα νέα του Kosmima24
Κοσμήματα
Κοσμήματα Επικοινωνία
2310521189
2310531831
2310536690
Πτολεμαίων 31 - 1ος Όροφος
ΑΦΜ 800371372
Αριθμός ΓΕΜΗ: 118825405000
546 30  -  Θεσσαλονίκη
Δευτ. - Παρ.:  09:00 - 20:00
Σάββατο: 09:00 - 17:00
espa_gr
visa mastercard paypal elta acs eurobank alphabank ethniki piraeus ssl
© 2010 - 2024 - Κοσμήματα Kosmima24.gr Κατασκευή Eshop by infocus
Back to top
COOKIE DIALOG