2310521189 (10 ΓΡΑΜΜΕΣ)    ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ
2310521189    ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Καθημερινά: 9:00-20:00 Σάβ.: 9:00-17:00
phone_mob
search
0
Καλάθι αγορών
 0.00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  
Το καλάθι σας είναι άδειο.

.  
0
.
» Αρχική » Νέα - Χρήσιμα » Όλα για το Μονόπετρο
Κατηγορίες

Ορυκτές πέτρες

15/11/2019


Ορυκτές πέτρες
Οι πολύτιμες ορυκτές πέτρες αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα για κάθε χειροποίητο κόσμημα. Η λάμψη και η φυσική ομορφιά που διαθέτουν, απογειώνεται με την ειδική επεξεργασία που υπόκεινται, προσφέροντας μια εξαιρετική προσθήκη που ολοκληρώνει κάθε κατασκευή κοσμήματος.
Στις μέρες μας έχει επικρατήσει ένα είδος διαχωρισμού που καθορίζεται με τη σπανιότητα και αυτό είναι το τυπικό, στην ουσία όλες οι πέτρες είναι πολύτιμες. Κάποιες από τις διάσημες πολύτιμες ορυκτές πέτρες είναι: διαμάντι, ρουμπίνι, σμαράγδι, ζαφείρι και ζιργκόν.
Πιο αναλυτικά…
  • Διαμάντι
Το όνομα διαμάντι προέρχεται από την ελληνική λέξη «αδάμας» δηλαδή αδάμαστος, γιατί λόγω της σκληρότητάς του δεν μπορούσε να υποστεί καμία κατεργασία. Είναι το πιο σκληρό υλικό που υπάρχει στη φύση, αλλά και το πιο ακριβό και διάσημο!  Το διαμάντι είναι ημιδιαφανές, διαφανές ή ακόμα και αδιαφανές ενώ οι χρωματισμοί του ποικίλουν. Το βάρος του μετριέται σε καράτια.
  • Ρουμπίνι
Το ρουμπίνι αποτελεί παραλλαγή του κορουνδίου με κόκκινο χρώμα, το οποίο οφείλεται στη παρουσία χρωμίου. Το όνομά του πηγάζει από την λατινική λέξη «ruber» που σημαίνει κόκκινο. Στην αρχαιότητα ήταν περισσότερο γνωστό με την ονομασία «σάπφειρος πορφυρίτης» ή «σάπφειρος πορφυρίζων». Το καλύτερο χρώμα και πιο ακριβό θεωρείται το λεγόμενο «αίμα περιστεριού».
  • Σμαράγδι
Το σμαράγδι (ή σμάραγδος) είναι μια διαφανής, βαθυπράσινη παραλλαγή της βηρύλλου, της οποίας το χρώμα αποδίδεται σε προσμίξεις χρωμίου και μερικές φορές βαναδίου. Το πράσινο χρώμα είναι αποτέλεσμα της παρουσίας μπλε και κίτρινου χρώματος, ενώ η παρουσία Cr2O3 μειώνει τη συνοχή των ατόμων με αποτέλεσμα να είναι εύθραυστο. Είναι ένας από τους ακριβότερους πολύτιμους λίθους με σημαντική θέση στον χώρο της κοσμηματοποιίας. Το όνομα σμάραγδος εμφανίζεται στους αρχαίους Έλληνες ως αναφορά σε όλους τους πολύτιμους πράσινους λίθους. Από την ελληνική λέξη σμάραγδος προήλθε η λατινική «Smaragdus», που αργότερα έγινε Esmaralda/Esmaraldus, για να φτάσει στην αγγλική λέξη για το σμαράγδι «Emerald». Τα πιο σημαντικά ορυχεία σμαραγδιών βρίσκονται στην Κολομβία, όπου εξορύσσονται κάθε χρόνο πάνω από τα μισά σμαράγδια του κόσμου!
  • Ζαφείρι
Το ζαφείρι προέρχεται ως πρωτογενές συστατικό εκρηξιγενών πετρωμάτων και αποτελεί σκληρό ορυκτό, ενώ το χρώμα του διαφέρει ανάλογα με την γωνία που παρατηρείται. Παρά τη σκληρότητά του, χαράσσεται ικανοποιητικά προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές σε έναν κοσμηματοποιό. Σημαντικά κοιτάσματα ζαφειριών υπάρχουν σε Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Μαδαγασκάρη, Ταϊλάνδη και ΗΠΑ.


Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή




letter letter NEWSLETTER Μάθετε πρώτοι τα νέα του Kosmima24
Κοσμήματα
Κοσμήματα Επικοινωνία
2310521189
2310531831
2310536690
Πτολεμαίων 31 - 1ος Όροφος
ΑΦΜ 800371372
Αριθμός ΓΕΜΗ: 118825405000
546 30  -  Θεσσαλονίκη
Δευτ. - Παρ.:  09:00 - 20:00
Σάββατο: 09:00 - 17:00
espa_gr
visa mastercard paypal elta acs eurobank alphabank ethniki piraeus ssl
© 2010 - 2024 - Κοσμήματα Kosmima24.gr Κατασκευή Eshop by infocus
Back to top
COOKIE DIALOG