2310521189 (10 ΓΡΑΜΜΕΣ)    ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ
2310521189    ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Καθημερινά: 9:00-20:00 Σάβ.: 9:00-17:00
phone_mob
search
0
Καλάθι αγορών
 0.00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  
Το καλάθι σας είναι άδειο.

.  
0
.
» Αρχική » Νέα - Χρήσιμα » Φροντίδα κοσμημάτων
Κατηγορίες

Χρυσά κοσμήματα: Πώς να τα περιποιηθείτε;

19/02/2020


 

Πώς να φροντίσετε τα χρυσά σας κοσμήματα;

Στο kosmima24.gr εγγυόμαστε την καλύτερη ποιότητα στα χρυσά κοσμήματα, προκειμένου να κρατήσουν μία ζωή. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να τα φροντίζετε κι εσείς οι ίδιοι για αν είναι λαμπερά και να μπορέσετε να τα ευχαριστηθείτε!

Οδηγίες συντήρησης χρυσών κοσμημάτων

Αναφορικά με τα χρυσά κοσμήματα είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας ότι όσο πιο προσεχτικοί είμαστε κι όσο πιο πολύ τα περιποιούμαστε τόσο μεγαλύτερη θα είναι η λάμψη τους κι η αντοχή τους με την πάροδο του χρόνου. Παραδείγματος χάριν, τα αρώματα, οι κολόνιες, οι ενυδατικές κρέμες, τα υγρά καθαρισμού και άλλα χημικά υλικά μπορεί να είναι φιλικά προς το δέρμα, ωστόσο δεν είναι τόσο φιλικά ως προς τα χρυσά μας κοσμήματα. Πιο συγκεκριμένα όταν φοράμε ένα χρυσό κόσμημα στο λαιμό ή το χέρι είναι καλό να μην αρωματίζονται οι περιοχές τη στιγμή που τα φοράμε! Είναι προτιμότερο να τα βγάζουμε και αφού προσθέσουμε αρώματα ή κρέμες να τα βάλουμε ξανά.
Σε καμία περίπτωση τα προαναφερθέντα χημικά υλικά δεν μπορούν να καταστρέψουν ένα χρυσό κόσμημα. Ωστόσο με τη συχνή επαφή τους είναι δυνατόν ένα χρυσό κόσμημα να χάσει τη λάμψη του και να θαμπώσει το χρώμα του με την πάροδο των χρόνων. Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι με την πάροδο του χρόνου τα δαχτυλίδια παραδείγματος χάριν χάνουν τη λάμψη τους κι η πέτρα μπορεί να θαμπώσει. Αυτό οφείλεται ως επί των πλείστων στην καθημερινή τους χρήση και στην επαφή τους με διάφορες κρέμες χεριών, σκόνη, σαπούνια και χημικά καθαριστικά. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί ανατραπεί.
Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας ότι ακόμα κι όταν φυλάσσουμε τα κοσμήματά μας σε ειδικές κοσμηματοθήκες και μπιζουτιέρες συνιστάται ο διαχωρισμός τους κι η τοποθέτησή τους σε πανάκια ή σακουλάκια προκειμένου να αποφευχθεί η μεταξύ τους τριβή! Παραδείγματος χάριν αν τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκαλέσουμε στα κοσμήματά μας και τις πέτρες τους ανεπανόρθωτα σημάδια! Ο καλύτερος τρόπος οργάνωσης των κοσμημάτων μας είναι η αποθήκευσή τους ξεχωριστά στην αρχική τους συσκευασία, οι οποίες έχουν επένδυση από μαλακά υφάσματα, προκειμένου να μη γρατζουνιστούν. Φυσικά, στο kosmima24.gr, κάθε φορά που αγοράζετε κάποιο χρυσό κόσμημα από το κατάστημά μας προμηθεύεστε και την ανάλογη συσκευασία φύλαξής του.

 


 

Περιποιηθείτε τα κοσμήματά σας στο σπίτι σας!


Κάθε χρυσό κόσμημα μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση μετά από περιποίηση ενός εργαστηρίου χρυσοχοΐας ή δική σας στο χώρο σας.

1. Απλώνοντας σε ένα χρυσό δαχτυλίδι με διαμάντια ή ημιπολύτιμους λίθους οδοντόπαστα και τρίβοντάς το απαλά με ένα απαλό βουρτσάκι ή και οδοντόβουρτσα επανέρχεται η λάμψη στο κόσμημα. Μετά την εφαρμογή ξεπλύνετε καλά με άφθονο κρύο νερό. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την τεχνική σε οποιοδήποτε χρυσό κόσμημα. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανάκια καθαρισμού κοσμημάτων. Αποφύγετε τη χρήση χαρτιού (π.χ. ρολό κουζίνας) ή χαρτοπετσέτας διότι πολύ πιθανόν να γρατζουνιστεί το κόσμημα.

2. Διαλύοντας απαλό σαπούνι σε χλιαρό νεράκι, μπορούμε να βουτήξουμε στο μείγμα ένα μαλακό βουρτσάκι και να καθαρίσουμε απαλά το κόσμημά μας. Έπειτα το στεγνώνουμε με ένα μαλακό πανάκι.

3. Και η μαγειρική σόδα κατέχει επάξια μία θέση στα υλικά καθαρισμού χρυσών κοσμημάτων. Μπορούμε να ταμπονάρουμε το κόσμημά μας με λίγη σόδα σε μορφή σκόνης και να το αφήσουμε για 2 με 3 λεπτά γυαλίζοντάς το με ένα μαλακό πανάκι. 

4. Προσθέτοντας αμμωνία σε κρύο νερό (50ml νερό και 50ml αμμωνία), δημιουργούμε ένα ισχυρό διάλυμα μέσα στο οποίο αφήνουμε το κόσμημα για περίπου 30 λεπτά. Το βγάζουμε από το διάλυμα και το σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανάκι, επανατοποθετώντας το σε μέσα στο μείγμα μας για λίγα λεπτά. Έπειτα, αφού το ξεπλένουμε καλά το αφήνουμε να στεγνώσει φυσικά πάνω σε ένα πανάκι.

5. Σε μία μικρή λεκάνη μπορούμε να προσθέσουμε μπύρα. Στην πορεία ρίχνουμε τα χρυσά μας κοσμήματα, τα οποία και αφήνουμε για περίπου μία ώρα. Με τα πέρας της ώρας κι εφόσον έχει δράσει η μπύρα, γυαλίζουμε τα κοσμήματα με ένα μαλακό πανάκι! Τα κοσμήματά μας είναι πιο αστραφτερά από ποτέ!


 


Δεν ξεχνάω ότι

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το ύφασμα και το βουρτσάκι που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι μαλακά κι απαλά στην υφή για να μη γδαρθεί το κόσμημα κατά τον καθαρισμό του! Τα κοσμήματα που είναι διακοσμημένα με ορυκτές πέτρες δεν θα πρέπει να μπουν σε διάλυμα με καυτό ή και χλιαρό νερό καθώς υπάρχει περίπτωση η θερμοκρασία του νερού να θρυμματίσει την πέτρα, ειδικότερα όταν η καθαρότητα της ορυκτής πέτρας είναι χαμηλή (κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί)! Λόγου χάρη, ένα διαμάντι με «I» καθαρότητα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες θρυμματισμού από ένα διαμάντι καθαρότητας «SI» ανεξαρτήτως μεγέθους (το σύνηθες είναι να συμβεί κάτι τέτοιο σε μία συνθετική πέτρα ζιργκόν). Φυσικά, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε στο kosmima24.gr για την περιποίηση των χρυσών σας κοσμημάτων, όπου διαθέτουμε πολύ έμπειρο προσωπικό, το οποίο θα μεριμνήσει για τη σωστότερη φροντίδα των κοσμημάτων σας, σαν να επρόκειτο να είναι δικά μας!


Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή Ασφαλείς συναλλαγές - Εγγύηση κατασκευαστή




letter letter NEWSLETTER Μάθετε πρώτοι τα νέα του Kosmima24
Κοσμήματα
Κοσμήματα Επικοινωνία
2310521189
2310531831
2310536690
Πτολεμαίων 31 - 1ος Όροφος
ΑΦΜ 800371372
Αριθμός ΓΕΜΗ: 118825405000
546 30  -  Θεσσαλονίκη
Δευτ. - Παρ.:  09:00 - 20:00
Σάββατο: 09:00 - 17:00
espa_gr
visa mastercard paypal elta acs eurobank alphabank ethniki piraeus ssl
© 2010 - 2024 - Κοσμήματα Kosmima24.gr Κατασκευή Eshop by infocus
Back to top
COOKIE DIALOG